За Карикол Гастро

Caricol®– Gastro /Карикол Гастро/е изцяло натурален продукт, който оказва благоприятен ефект при всички, страдащи от парене и дискомфорт в стомаха. В състава на продукта се използват биологично активни вещества, извлечени от био папая и био овес, като тези култури са отгледани при био сертифицирани условия на устойчиво земеделие. Чрез патентован производствен процес от папаята и овеса се освобождават биологично активни вещества, които подхранват, укрепват и подпомагат укрепването на стомашната лигавица.

Историята на Caricol®– Gastro е изключително любопитна: продуктът става познат в Европа, благодарение на австрийски предприемач, който търси спасение за себе си в будисткия манастир Лотус на остров Хавай. Там той научава от местните будисти за специалния начин, по който  успяват да извлекат активните вещества от папая и овес. Великият Дхарма учител и основателка на манастира Джи Куанг Дае Поеп Са Ним е успяла да развие процеса на извличане и концентриране на активните вещества на плода папая и овеса по начин, по който се умножава многократно ефекта им върху лигавиците на стомаха и червата и евентуалните потенциални рискове са отстранени.

Какви са ползите от комбинацията папая и овес в състава на  Карикол Гастро?

Екстрактът от папая облекчава болката на увредената лигавица на стомаха, а влизащите в състава ѝ ензими- химопапаин и папаин улесняват  храносмилането. Активните съставки, извлечени от папаята, способстват възстановяването на лигавицата на стомаха и червата и ефективно успокояват раздразнението и създават усещане на коремен комфорт. Плодът папая е полезен и при ставни заболявания, както и за тези, които използват ацетилсалицилова киселина като превантивна мярка за болести на кръвоносната система.

Що се отнася до другата важна съставка в Карикол Гастроовеса, ползите от него са познати в съвременното ни общество и той се консумира най-вече под формата на различни видове мюсли. Но за съжаление овесените зрънца са обработени така, че за да са готови за директна консумация те губят голяма част от ценните си свойства. Екстрактът от овес в продукта Карикол Гастро позволява да се запазят във висока концентрация т.нар. авенантрамидите – мощни антиоксиданти с противовъзпалителен ефект. Любопитен факт е, че авенантрамидите  не се срещат в други природни източници. Все повече лабораторни проучвания разкриват доказателства за ефектите от овеса – за бързо и трайно успокояване на стомашната лигавица и предпазването ѝ от по-нататъшно увреждане.

Екстрактът от папая облекчава болката на увредената лигавица на стомаха, а  влизащите в състава ѝ ензими- химопапаин и папаин улесняват  храносмилането. Активните съставки, извлечени от папаята, способстват възстановяването на лигавицата на стомаха и червата и ефективно успокояват раздразнението и създават усещане на коремен комфорт. Плодът папая е полезен и при ставни заболявания, както и за тези, които използват ацетилсалицилова киселина като превантивна мярка за болести на кръвоносната система.

Що се отнася до другата важна съставка в Карикол Гастро – овеса, ползите от него са познати в съвременното ни общество и той се консумира най-вече под формата на различни видове мюсли. Но за съжаление овесените зрънца са обработени така, че за да са готови за директна консумация те губят голяма част от ценните си свойства. Екстрактът от овес в продукта Карикол Гастро позволява да се запазят във висока концентрация т.нар. авенантрамидите – мощни антиоксиданти с противовъзпалителен ефект. Интересното за авенантрамидите е, че не се срещат в други природни източници. Все повече лабораторни проучвания разкриват доказателства за ефектите от овеса – за бързо и трайно успокояване на стомашната лигавица и предпазването ѝ от по-нататъшно увреждане.

Caricol – Gastro е природно чист продукт за вътрешен прием със състав:

 • 50 % био екстракт от овес
 • 40% био екстракт от папая
 • 10% концентрат от био ябълка
 • Без консерванти, оцветители и добавена захар

Предимствата на Карикол Гастро:

 • клинично доказан ефект по отношение възстановяване лигавиците на стомаха и червата
 • няма данни за странични, нежелани ефекти за разлика от инхибиторите на протонната помпа (PPI)
 • подходящ за продължителна употреба
 • предотвратява дразненето на стомашната лигавица, тази на хранопровода и червата
 • има защитен ефект лигавицата на стомаха
 • действа бързо, без да вреди
 • няма лекарствени взаимодействия
 • подходящ за диабетици, вегани, вегетарианци и при алергии от млечен протеин

Приложение:

 • Caricol®– Gastro се предлага в опаковка от 20 сашета. Всяка доза е единично опакована, приема се директно /без нужда от разреждане или смесване с храни и течности/ в удобно саше за път и спортни дейности.
 • Ефективен, безвреден и много вкусен – истински Дар от Природата, създаден по рецепта, която се предава през вековете от будистки учители.

 Препоръчителни дневни дози: 2 х 1 саше дневно преди основно хранене или между отделните хранения. Дозирането може да се съобрази и с индивидуалните особености по отношение режима на хранене. Не води до привикване. Подходящ за дълготрайна употреба.